Încep lucrările pentru extinderea și reabilitarea străzii Valter Mărăcineanu din Caracal

La mai bine de trei ani de la câștigarea licitației, lucrările de extindere și reabilităre a străzii Valter Mărăcineanu din Caracal stau să înceapă, după ce obstacolul care a stat în fața acestui important proiect a fost înlăturat: terenul care face parte din zona de protecția a CFR și pe care ajunge respectica stradă va fi închiriat de primărie.

Contractul de închiriere a fost aprobat de consiliul local în ședința ordinară din 28 februarie, urmând ca în aceste zile părțile să se întâlnească și să semneze documentul.

”Problema este ca și rezolvată. De ce este vorba? O parte din terenul pe care se află strada aparține CFR, care au zone protecție foarte mari. Și nu se puteau începe lucrările. Noi am demarat discuții cu ei, am căutat să găsim un mijloc legal ca terenul să ne aparțină nouă, municipalității, cu ar trebui de fapt. Și până la urmă s-a găsit această modalitate, de închieriere a terenului. S-a aprobat proiectul de hotărâre, contractul, iar zilele acestea urmează să ne întâlnim cu cei din CRF Craiova pentru a semna documentul. Apoi lucrările vor începe imediat ce vremea ne va permite”, a declarat, pentru OLT-ALERT, primarul Caracalului, Liviu Radu.

Vor fi lucrări de terasamente, structură rutieră, lucrări pentru asigurarea scurgerii și evacuării apelor de suprafață, vor fi amenate intersecții cu drumurile laterale și intersecția cu DN 64, Caracal – Drăgășani, vor fi puse la punct semnalizarea și marcajele rutiere.

Valoarea proiectului este de circa 20 de milioane de lei, potrivit primarului Liviu Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here