PSD respinge audierea lui Liviu Dragnea în comisia SRI. „Povestea porcului” rămâne un mister

PSD-ALDE a decis, în comisia de control SRI, să voteze împotriva audierii lui Liviu Dragnea în comisie.

Votul vine după ce luni, Liviu Dragnea a spus că nu va merge cu jumătăți de adevăruri la Comisia SRI, ca George Maior. Va spune tot ce știe.

”Voi spune tot ce ştiu în Comisia SRI. Nu voi merge cu jumătăţi de adevăruri ca George Maior. Nu m-am întâlnit cu George Maior. Ultima dată am vorbit la începutul anului trecut. N-am fost niciodată la zilele onomastice ale lui Maior şi Coldea. Prea multe vorbe despre securişti”, a mai spus Dragnea. Întrebat dacă a fost la petrecerile de la sediile SRI, aşa cum a declarat fostul şef al SRI în comisia de Control, Liviu Dragnea a afirmat că va spune tot în faţa comisiei, atunci când va fi chemat.

„Veţi afla de la mine lucruri la care nu v-aţi gândit. Vreau să fac o chestie instituţională, nu cancan.Vreau ca după ce vorbesc şi termină activitatea comisia, să se şi întâmple lucruri”, a mai spus liderul PSD

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a susţinut, luni, că liderul social-democrat, Liviu Dragnea, este dator să dea explicaţii în interiorul formaţiunii despre petrecerile SRI la care a luat parte, iar apoi să răspundă şi public.

Dezvăluiri bombă de la Comisia SRI, la audierea lui Maior

Surse din cadrul comisiei au dat detalii importante despre ceea ce s-a întâmplat la audierea bombă a fostului șef al SRI. George Maior a răspuns atunci timp de 6 ore întrebărilor membrilor comisiei și a confirmat, între altele, că Liviu Dragnea a participat la chermezele așa-zisului stat paralel.

În interiorul Comisiei, spun sursele Realitatea TV, Maior a vorbit despre influențe pe care unii membri ai așa-zisului stat paralel le-ar avea asupra fostului șef ANI Horia Georgescu, dar și despre presiunile care s-ar fi făcut pentru ca ANI să le facă dosare lui Klaus Iohannis și Eduard Helvig. Maior nu a recunoscut presiunile, dar a vorbit în comisie despre ele, susțin aceleași surse. A urmat valul de dezvăluiri legate de relația veche dintre Liviu Dragnea și Florian Coldea. Dragnea ar fi participat la chermezele statului paralel, la invitația lui Coldea.

Tot Maior ar fi spus în comisie că Dragnea a participat și la deja celebrul episod al tăierii de porc și acolo ar fi fost coordonatorul acțiunii. Audierile de la Comisia SRI nu au cum să nu îi dea fiori reci lui Dragnea, mai ales că fostul șef al SRI le-a transmis parlamentarilor că e dispus să mai vină o dată la audieri și că mai sunt multe lucruri de spus, legate inclusiv de relația șefului PSD cu oameni din asa zisul stat paralel.

Șeful comisiei SRI, Claudiu Manda, ar fi ieșit din grațiile liderului PSD după ce acesta a aflat că Manda s-a întâlnit cu Maior chiar înainte să fie audiat. Iar potrivit surselor Realitatea Tv, fostul șef al SRI s-ar fi văzut chiar de două ori cu Manda. Surse din PSD susțin că episoadele cu George Maior i-au fost fatale lui Manda, care a ieșit din cărți pentru funcția de președinte executiv. Acesta va candida pentru funcția de vicepreședinte PSD, o funcție mult sub cea de președinte executiv. În acest context, Liviu Dragnea s-a reorientat, iar în acest moment, favorit pentru funcția de președinte executiv ar fi Mihai Fifor.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here