Elevi francezi și români pun în scenă, la Slatina, piesa de teatru „Cabaretul cuvintelor”

Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina va găzdui, joi, 29 martie, piesa de teatru „Cabaretul cuvintelor/Le cabaret des mots”, purtând semnătura marelui dramaturg român Matei Vișniec și pusă în scenă de către elevii Colegiului „Charles Riviere” din Orleans, Franța, şi de elevii Colegiului Naţional „Radu Greceanu”.

Spectacolul este programat să înceapă la ora 18.00.

Reprezentanția a avut loc și pe scena Colegiului „Radu Greceanu” Slatina și va fi reluată și la Teatrul Național din Caracal (vineri, 30 martie 2018, ora 17:30). Intrarea este, în toate cazurile, liberă și sunt invitați să participe elevi, cadre didactice și iubitori de teatru din județ.

Evenimentele fac parte din calendarul manifestărilor prevăzute în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Olt şi Consiliul General Loiret.

Delegația din Franța a fost primită, oficial, de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Acest proiect cultural a fost pregătit intens, timp de un an, de elevii din cele două țări și face parte din calendarul manifestărilor prevăzute în cadrul parteneriatului, care leagă cele două comunități.

De asemenea, în program sunt incluse vizite tematice de descoperire a patrimoniului cultural local (cetatea Sucidava, mănăstirea Brâncoveni, întâlniri cu meșterii populari din județ).

În etapa următoare a proiectului, în perioada 16 – 21 aprilie 2018, elevii de la Colegiul Național ”Radu Greceanu”, însoțiți de cadre didactice, vor susține aceleași reprezentații în Orașul Orleans și la sediul Ambasadei României din Paris.

În plus, proiectul teatral al tinerilor din Olt și Orleans va fi inclus pe agenda proiectului SEZONUL Franța –România (decembrie 2018 – iulie 2019), la invitația Ambasadorului României la Paris, E.S. Luca Niculescu, care a apreciat cooperarea de mai mult de un deceniu între Consiliul Județean Olt și Departamentul Loiret.

Activitățile programate cu această ocazie vizează încurajarea francofoniei în rândul tinerilor din județul Olt și promovarea valorilor culturale naționale și europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here