Începe procesul în cazul slătineanului Laurențiu Ispas, trimis în judecată pentru trafic de droguri

Magistrații Tribunalului Olt au dat undă verde cercetării judecătorești în cazul tânărului de 24 de ani din Slatina săltat de procurorii DIICOT în luna ianuarie în urma unor percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale specializată în trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Tribunalul Olt a decis, recent, că sesizarea instanței în dosarul în care Florian Laurenţiu Ispas a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, este cât se poate de legală.

„În baza art. 342 C.p.p. şi art.346 alin. 1 C. proc. pen. constată competenţa şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 48D/P/2017 din data de 15.02.218 al DIICOT- Biroul Teritorial Olt, privind pe inculpatul Ispas Laurenţiu Florian, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată, prev. de disp. art. 16 din Legea nr. 194/2011, cu aplic. disp. art. 35 C. pen. si art. 41 alin. 1 C. pen.., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Ispas Laurenţiu Florian”, se arată în încheierea instanției de judecată.

Florian Laurenţiu Ispas a fost arestat preventiv în ianuarie, în urma a trei percheziții efectuate pe raza municipiului Slatina, polițiștii urmârind destructurarea unei grupări infracționale specializată în trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma percheziţiilor efectuate, oamenii legii au ridicate trei telefoane mobile, un cântar electronic, două pliculeţe cu material vegetal uscat și un autoturism, iar 10 persoane au fost aduse la audieri.

În vizorul procurorilor s-au aflat atunci trei persoane, însă doar tânărul Laurențiu Florian Ispas a fost arestat preventiv.

„Din anchetă au rezultat indicii că, începând cu anul 2016, cei în cauză ar fi comercializat droguri și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, pe raza județului Olt.

Substanțele ilicite ar fi fost inițial achiziționate în cantități mari, iar ulterior ar fi fost vândute sub formă de pliculețe”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here