Aleșii Slatinei au aprobat, marți, ca medicii tineri să aibă locuințe de serviciu

Consilierii locali ai Slatinei au aprobat, în ședința ordinară de marți, un proiect de hotărâre cu indicatorii tehnico-economici pentru execuția utilităților la un bloc de locuințe de serviciu pe care Agenția Națională de Locuințe îl va construi pentru medicii tineri.

Valoarea investiției suportate din bugetul local va fi de peste 450.000 de lei, urmând ca primăria să pună la dispoziție și terenul aferent.

„În ședința de marți am aprobat indicatorii tehnico-economici cu privire la asigurarea utilităţilor, de către Primăria Slatina, la noul bloc de locuințe pe care îl va construi Agenția Națională de Locuințe pentru medicii tineri. Este vorba, de fapt, de un proiect de fezabilitate, urmând ca proiectul tehnic să conțină datele exacte ale lucrărilor pe cae le vom suporta noi. Tot primăria va pune la dispoziția ANL și a terenului pe cae se va ridica imobilul. Trebuia să aprobăm acești indicatori, astfel încât ANL să își poată face bugetul cu toate sumele necesare. Noi am emis deja un certificat de urbanism, urmând să eliberăm și autorizaţia de construire atunci când toate condiţiile din certificat vor fi îndeplinite”, a declarat viceprimarul Claudiu Stăncioiu.

Edilul susține că necesitatea construirii unui asemenea imobil este dată de numărul ridicat de solicitări pe care medicii tineri le-au depus la primărie pentru închirierea de locuințe ANL.

„Scopul realizării investiției este îmbunătățirea condițiilor de locuit, a stării de sănătate și confort a tinerilor specialiști în sănătate. Este cunoscut numărul mare de solicitării din partea tinerilor pentru locuinţe cu chirie, în acest sens Guvernul României prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, vine în întâmpinarea acestora şi propune realizarea de locuinţe pentru tineri destinate închirierii. Acestea se vor realiza prin Programul de finanţare a construcţiilor de locuinţe pentru tineri destinate închirierii, finanţarea construirii locuinţelor se asigură din transferuri de la bugetul de stat conform programelor anuale, iar din bugetul local se vor asigura fondurile necesare executării utilităţilor aferente blocurilor de locuinţe. Una din condițiile pentru includerea în program a executării de blocuri este pe lângă asigurarea terenului necesar construirii blocurilor și asigurarea din fonduri proprii a executării utilităților necesare dării în folosință a locuințelor”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat marți în legislativul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here