Oltul va fi lovit de ploi și vânt în weekend. Precipitațiile, până la 40 litri/mp

Informaţie de ultimă oră de la meteorologi: va fi cod galben de ploi şi vânt în acest weekend, printre regiunile vizate numărându-se și județul Olt. Vor intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică.

Avertizarea intră în vigoare sâmbătă, 31 martie, ora 09.00  și este valabilă până duminică, 1 aprilie, ora 23.00.

Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică și răcirea accentuată duminică.

„Începând din dimineața zilei de sâmbătă, 31 martie, în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în cea mai mare parte a Transilvaniei, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (31 martie/1 aprilie) local și în Oltenia vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h, temporar 65…75 km/h. La munte, în special în Carpații Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăși 80…100 km/h”, informează meteorologii.

În aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sâmbătă, ploile vor fi în extindere și în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp, iar în vest și nord-vest local 30…40 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină.

„Pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, însă duminică valorile termice vor scădea semnificativ, chiar și cu 10…12 grade. În zona montană, duminică, 1 aprilie ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar spre seară, în special în Carpații Orientali, se va depune strat nou de zăpadă”, mai precizează meteorologii.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a transmis atentionarea comitetelor locale pentru situații de urgență din județ și instituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here