Sute de controale și zeci de amenzi aplicate de DSVSA Olt în prag de Paște/Ce nereguli au fost depistate

Controalele efectuate de către reprezentanții DSVSA Olt în perioada 13 martie – 1 aprilie, în cadrul cărora s-a verificat respectarea normelor sanitare veterinare cu privire la recepția, depozitarea, producerea, comercializarea și transportul produselor de origine animală și nonanimală, au fost descoperite mai multe nereguli pentru care inspectorii veterinari au aplicat zeci de amenzi de ordinul zecilor de mii de lei.

În cele două săptămâni de controale menite să prevină apariția toxiinfecțiilor alimentare în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale au fost dispuse măsuri specifice ce constau în supravegherea modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare în târgurile de animale, piețele agroalimentare, abatoare, unități de tranșare, unități de depozitare, unități de alimentație publică, precum și în unitățile în care se comercializează alimente de origine animală și nonanimală.

În perioada respectivă, pe teritoriul judetului Olt au fost efectuate 226 de controale în
abatoare, unități de produse din carne, târguri săptămânale, piețe agroalimentare, depozite alimentare, carmangerii, măcelarii, supermarketuri, unități de alimentație publică (restaurante, braserii, cantine, fast-food, bufete cu grătar mici, laboratoare de patiserie-cofetărie), magazine alimentare și magazine de desfacere a peștelui.

În urma controalelor, la obiectivele la care s-au constatat neconformități, în funcție de
gravitatea acestora, au fost aplicate sancțiuni sau au fost formulate recomandări și stabilite
termene de remediere aduse la cunoștința fiecărui operator economic.

Printre neconformitățile înscrise în notele de constatare întocmite în urma controalelor se numără igiena necorespunzătoare pe holul de recepție carcasă și vestiar, în depozite, pereți deteriorați, neigienizați, cu exfolieri, echipamente și ustensile păstrate în stare necorespunzătoare de igienă, ventilație insuficientă, lucru care favorizează formarea condensului în depozitele de produs finit.

Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 26 de amenzi în valoare de 41.000 de lei și 10 avertismente. Au fost reținute de la comercializare peste 32 de kilograme de produse, dirijate către o unitate de neutralizare autorizată sub supraveghere sanitară veterinară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here