Comuna BLESTEMATĂ din Olt: Crime nemaiîntâlnite și sinucideri inexplicabile

Comuna Brastavățu din Olt a fost din nou zguduită de o crimă nemaiîntâlnită în zonă: sâmbătă dimineață, un bărbat de 45 de ani și-a ucis mama cu mai multe lovituri de cuțit, a dat foc casei, a înjunghiat grav o vecină, după care a încercat să se sinucidă înfigându-și cuțitul în abdomen și în gât. Faptele de sâmbătă nu sunt unele izolate în această localitate, iar oamenii vorbesc de prezența Diavolului.

Bărbatul de 45 de ani, Ion Florica, și-a ucis sâmbătă dimineață mama imobilizată într-un scaun cu rotile cu mai multe lovituri de cuțit, după care a incendiat-o dând foc casei. După crimă, a pătruns în locuința unei vecine, pe care a înjunghiat-o grav în spate, rănindu-i toracele inferior. Ulterior, agresorul a încercat să își ia viața înfigându-și cuțitul în abdomen și în zona gâtului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanței Olt, Alin Duminică, femeia înjunghiată a fost transportată la Spitalul Caracal, apoi transferată, în stare critică, la Spitalul Clinic Craiova, în vreme ce criminalul a fost dus la Spitalul Caracal, unde a primit îngrijiri medicale.

Groaznicul eveniment de sâmbătă nu este însă unul singular în comuna Brastavățu. La începutul lunii octombrie 2017, un minor de 14 ani a fost găsit decapitat pe un câmp de la marginea comunei. Cercetările au scos la iveală o crimă al cărei autor fusese un tânăr din localitate. Crima a avut loc după ce tânărul și minorul au consumat băuturi alcoolice la un bar din centrul comunei.

Autorul faptei, Marius Ionuț Geapana, a fost trimis în judecată pentru omor, cazul fiind pe rolul Tribunalului Olt.

De asemenea, în urmă cu un an, secretarul Primăriei Vădastra, Dan Roşioru, și-a pus capăt zilelor aruncându-se într-o fântână situată pe câmp, pe raza comunei Brastavățu. El era căutat de poliţişti de mai bine de o săptămână, după ce familia a anunţat dispariţia sa.

Aceeași fântână a mai luat o viață în urmă cu cinci luni, când în puț a fost găsit cadavrul  unui om în stare avansată de putrefacție.

Oamenii din zonă spun că aceste evenimente nu sunt unele pur întâmplătoare, ci că localitatea ar fi bântuită de spirite rele. Alții vorbesc despre prezența diavolului.

„O fi maică Diavolul. Eu sunt credincioasă, nu merg la biserică pentru că sunt bătrână și nu pot, dar credincioasă sunt. Toate pleacă de la băutură, că beau și dup-aia fac ce fac. Dar o fi și Diavolul, care circulă pe pământ”, a spus o bătrână din comun, Stana Achim.

„Nu sunt curate lucrurile astea. A venit sfârșitul lumii, că așa vine, cu răutate multă. E băutura asta care îi face să nu mai judece. Nu știu de Cruce, nu știu de biserică. Măcar la zile mari să meargă oamenii la biserică, mai rar, numai să meargă”, a spus o altă femeie din localitate, Elena Aligică.

Am încercat să vorbim și cu primarul comunei despre evenimentele acestea care tind să devină un fenomen în localitate. Edilul, Cici Constantin Oprea, a fost însă de negăsit. Ca și la crima din octombrie 2017, ca și la sinuciderile de anul trecut, semn că omul fuge de jurnaliști în astfel de împrejurări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here