Începe procesul criminalului care l-a DECAPITAT pe minorul de 14 ani din Brastavățu-Olt

Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Olt a constatat, recent, legalitatea sesizării instanței în cazul tânărului de 20 de ani, din localitatea Brastavățu care, în octombrie 2017, a ucis cu sânge rece un minor de 14 ani, găsit decapitat la marginea comunei. Magistratul a dispus, totodată, începerea procesului propriu-zis.

„Se ia act că nu s-au formulat cereri şi excepţii de către părţi şi nici nu au fost invocate din oficiu de către instanţă. În temeiul art. 346 alin. 1 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 466/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, privind pe inculpatul GEAPANA MARIUS IONUŢ, trimis în judecată în stare de arest pentru infracţiunea de omor, prev. de art. 188 alin 1 C.p. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Geapana Marius Ionuţ”, se arată în încheierea finală din camera preliminară, pronunțată joia trecută.

Inculpatul a avut la dispoziție trei zile să conteste decizia instanței. Primul termen al procesului nu a fost încă stabilit.

Crima a avut loc în noaptea de 2 spre 3 octombrie, la marginea comunei Brastavăţu, unde tânărul i-a tăiat gâtul minorului de 14 ani, cu care consumase băuturi alcoolice pe motiv că acesta îl înjurase.

Adolescentul a fost găsit dimineaţa de săteni fără cap, descoperit la câteva zeci de metri distanţă de trup, mâncat de animale.

„În noaptea de 02/03.10.2017, suspectul GMI a exercitat acte de violenţă fizică asupra unui minor în vârstă de 14 ani, din com. Brastavăţu, jud. Olt, pe care l-a lovit iniţial cu pumnul în zona feţei, apoi, cu un cuţit în zona gâtului, provocându-i leziuni traumatice care au condus la decesul acestuia”, susţin procurorii Parchetului d epe lângă Tribunalul Olt.

Autorul înfiorătoarei crime, Marius Ionuţ Geapana, de 20 de ani, a fost descoperit în aceeaşi zi de poliţişti, după ce cazul fusese înregistrat ca moarte suspectă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here