Pe lângă sală și traseu, șoferii din mai multe județe au de trecut o probă în plus/Care e situația în Olt

Cei care vor să-şi ia permisul de conducere au de trecut nu două probe – sala şi traseul – ci şi un test al răbdării. Datele Ministerului de Interne arată că poţi număra pe degetele de la o mână judeţele unde trece mai puţin de o lună între proba scrisă şi cea practică, potrivit digi24.ro. În 7 judeţe, viitorii şoferi sunt nevoiţi să aştepte trei sau chiar patru luni ca să fie examinaţi. În Olt, perioada de așteptare a fost redusă la jumătate.

Traseul este un adevărat calvar pentru cei care se visează șoferi, mai ales din cauza timpului uriaș de așteptare. În Vaslui şi Harghita şi Iaşi este de aproape 4 luni. În Constanţa, dar şi în alte trei judeţe candidaţii au de aşteptat până la 100 de zile.

Datele oficiale arată că la nivelul întregii ţări sunt 435 de poliţişti examinatori atestaţi, iar alţi 120 urmează să fie certificaţi. Nu toţi ies, însă, pe teren. De exemplu, în Ilfov, atestaţi sunt șapte, însă doar cinci examinează, iar alţi doi sunt în pregătire.

O centralizare făcută de Ministerul Afacerilor Interne arată că, în prezent, cel mai puţin se aşteaptă în Covasna şi Olt, trei, respectiv șase zile. Alta este, însă, situaţia din teren.

În acest moment timpul de așteptare este de 45 de zile. Față de luna martie am reușit să reducem la jumătate timpul de așteptare deoarece am reușit delegarea a 3 agenți de la Poliția Rutieră”, a declarat, pentru digi24.ro, Florin Hoară, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt.

În alte judeţe, însă, anul aceasta este mai rău decât anul trecut. Cei care vor să-şi ia carnetul în Gorj sau Bihor aşteaptă acum de două ori mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here