Românii din străinătate vor fi obligați să justifice cu documente banii trimiși în țară

Potrivit unui proiect inițiat de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, un organism care ține de Guvern și din care fac parte reprezentanți ai mai multor ministere, românii din străinătate vor fi obligați să justifice cu documente sumele de bani trimise în țară dacă depășesc 1.000 de euro.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus într-o intervenție telefonică pentru Antena 3 că deocamdată măsura nu trebuie aplicată.

„Nu cred că România este ultima țară care nu a transpus această prevedere și cred că trebuie să ne gândim de două ori înainte de a transpune un act normativ. Nu spune nimeni că nu trebuie să o transpui, dar trebuie să vedem dacă și ceilalți membri UE au transpus respectiva prevedere europeană. (…) Nu cred că România ar fi o sursă de spălare de bani sau românii care trimit acasă bani au de-a face cu acte de terorism. Sincer, nu cred așa ceva. (…) Nu trebuie să fim noi primii din clasă la acest subiect. Să fim primii la altceva. Nu trebuie să fim noi primii care aplică un act normativ.”, a spus Eugen Teodorovici.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here