Procurorii DNA au confirmat descinderile din Olt/ Este vorba de un dosar de CORUPȚIE

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Brașov au confirmat, miercuri, efectuarea mai multor percheziții în Olt, la firme cercetate într-un dosar de corupție în care este vizat și primarul orașului Ghimbav din județul Brașov. 

„În cursul zilei de 18 aprilie 2018, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate pe raza județelor Brașov și Olt, din care 2 au fost în sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un răspuns al DNA Brașov la solicitarea mytex.ro.

Potrivit aceleiași surse, procurorii anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2009-2015.

Suspiciunea este că primarul din Ghimbav, Dorel Toma, ar fi luat mită de la mai mulți oameni de afaceri din județul Olt, pentru încredinţarea unui contract de furnizare a mobilierului urban în Ghimbav.

Oferta a fost supraevaluată, spun anchetatorii, potrivit Digi TV, iar prejudiciul ajunge la 18 milioane lei. Este vorba despre un contract mai vechi care a fost verificat în trecut şi de Curtea de Conturi. Neregulile au fost sesizate de atunci, dar până acum nu au fost luate măsuri.

În Olt, percheziții ar fi avut loc și la mai multe adrese domiciliare din Drăgănești, care aparțin membrilor din Clanul Fluture.

La descinderi, procurorii nu au colaborat cu Inspectoratul de Poliție Județean Olt, ci au „beneficiat de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here