Dezvăluiri șocante. Cum se vopsesc peste noapte roșiile care ajung la vânzare în România

Multe din roșiile de import ajunse pe tarabe sau în supermarketuri în România beneficiază de o tehnologie modernă de vopsire. Din verzi se fac rosii peste noapte, spun specialiștii.

Roșiile de import ajunse în rafturile supermarketurilor din Timișoara sunt vopsite cu o super tehnologie, a explicat Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Regele Mihai I al României, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Întrebat de ce roșiile din marile magazine nu au niciun gust, dar arată impecabil, profesorul Cosmin Popescu a explicat că acestea cresc cu totul altfel decât știm noi că se cultivă, iar serele cu pricina arată că în filmele Science Fiction.

„Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roșii fără gust, deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă super intensivă, dacă discutăm de roșii care vin din afară țării, sunt crescute pe o suprafață de apă, acea cultură hidroponică, într-o formă pe care o vedem în filmele SF, rădăcinile sunt în apă și se spreyaza tot ce înseamnă elemente nutritive și tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neapărat rău. Roșia are gust când își acumulează și își sintetizează partea de zaharuri primind lumina de la soare. Atunci se produc în celulă acele elemente de sinteză procese de sinteză, pentru a simți noi că au gust„, a explicat profesorul Cosmin Popescu.

Rectorul USAMVB Timișoara a dezvăluit și cum sunt acestea aduse la culoarea apetisantă din rafturile supermarketurilor.

„De multe ori, atunci când un supermarket comandă o cantitate de roșii, ele se comandă cu 24 de ore înainte. Roșiile fiind încă verzi, se introduce în apă o anumită substanță care le da acea culoare frumoasă de roșu. Din păcate, sunt stimulate pentru a-și schimbă culoarea. Din păcate, se practică. Nu e normal, dar e comercial„, a precizat profesorul Cosmin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here