Percheziţii în Austria în legătură cu dosarul în care Sebastian Vlădescu este acuzat de primirea unei mitei de 1 milion de euro. Procuror austriac: Colaborăm cu autoritățile române

Sursa foto: realitatea.net

Compania de construcţii Swietelsky din localitatea austriacă Linz a fost călcată de procurori care efectuează percheziţii în legătură cu dosarul şpăgilor uriaşe în care este cercetat prin alţii fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu.

Mai multe locaţii aparţind companiei au fost percheziţionate în cadrul investigaţiei anticorupţie conduse de procurori specializaţi în infracţiuni economice şi corupţie, anunţă publicaţia germană Die Presse.

Procurorul Elisabeth Täubl a declarat pentru kurier.at că în Austria sunt investigate o companie și șase persoane, foste angajate ale acesteia. În plus, autoritățile române au solicitat celor austriece mai multe documente.

Autoritățile austriece și cele române colaborează în acest caz, a insistat procurorul.

Investigaţia vizează suspiciuni privind comiterea de către mai mulţi foşti angajaţi de infracţiuni în conexiune cu contractele de lucrări publice încheiate în România şi care acum sunt investigate de procurorii DNA.

Reprezentanţii companiei au dat asigurări că iau acuzaţiile foarte în serios şi vor coopera pe deplin cu autorităţile.

În România, marţi, preşedintele Klaus Iohannis a semnat încuviinţarea urmării penale pe numele fostului ministru de Finanţe, pentru ca acesta să poată fi cercetat pentru două infracţiuni de luare de mită în valoarea de 1 milion de euro.

În total, în acest dosar, procurorii vorbesc de o mită de 20 de milioane de euro, împărţită cu alţii, mită luată pentru modernizarea a două tronsoane de cale ferată între Bucureşti şi Constanţa, adică acea modernizare care a costat peste 820 de milioane de euro şi a durat şase ani pentru doar 225 de kilometri.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here