Judecătorii cer lămuriri de la DNA privind implicarea SRI în dosarul lui Liviu Dragnea. Procesul, amânat până pe 15 mai

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis, la termenul de miercuri din dosarul lui Liviu Dragnea privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman, să trimită o adresă către DNA prin care să ceară lămuriri privind implicarea SRI în acest dosar. 

Această decizie a fost luată după cei doi avocați, printre care și cel al Bombonicăi Prodan, fosta soție a lui Dragnea, au cerut magistraților să accepte acest lucru.

„Avem o cerere care constă în a se efectua o adresă către PÎCCJ – DNA structura centrală, prin care să se solicite unităţii de parchet în ce a constat cooperarea între SRI şi DNA în instrumentarea prezentului dosar. (…) Am o adresă în care procurorul-şef al DNA spune că beneficiar secundar este UM 9060 Alexandria, Unitatea Militară. (…) În baza protocolului, se crează echipe operative comune, SRI acordă procurorilor asistenţă tehnică de specialitate. (…) Dacă se va demonstra că a fost încălcat principiul loailităţii administrării probelor, apărarea poate cere eliminarea din dosar a tuturor mijloacelor de probă administrate prin încălcarea principiilor”, a spus, la instanţa supremă, avocatul Floarei Alesu, inculpată în acest dosar.

Avocații au motivat necesitatea înaintării acestei adrese prin faptul că și în dosarele Elenei Udrea și Alinei Bica au fost făcute solicitări similare.

Astfel de solicitări din partea avocaților au explodat în justiție în urma scandalului privind protocolul secret încheiat între SRI și Ministerul Public.

Magistraţii Înstanţei Supreme au stabilit un nou termen pentru data de 15 mai şi le-au solicitat avocaţilor să pregătească pentru atunci concluziile pe fond.

Liviu Dragnea nu a fost prezent la Înalta Curte la termenul de miercuri, fiind plecat în Israel.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here