Carmen Dan vrea ca cei care refuză munca în folosul comunităţii să fie trimişi după gratii

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat va vota din postura de parlamentar proiectul de lege care prevede pedepse de doi ani de închisoare pentru cei care refuză să efectueze muncă în folosul comunităţii.

“Este o iniţiativă pe care o susţin nu numai eu, sunt şi alţi colegi care au semnat pentru această iniţiativă legislativă. În principal, sunt atât de multe situaţii în care sunt constatate şi aplicate sancţiuni contravenţionale care nu se plătesc. Mai mult decât atât, sunt decizii ale instanţelor care dispun munca în folosul comunităţii şi care nu se execută. Eu cred că asta înseamnă că sunt persoane care respectă legea şi care ar trebui şi cred că se consideră nedreptăţiţi pentru că alţii o nesocotesc. Sunt situaţii în care avem sute de amenzi contravenţionale care nu sunt (plătite). În acest scop a fost gândită şi elaborată această iniţiativă legislativă”, a declarat Carmen Dan, luni, înainte de şedinţa BPN al PSD.

Referitor la cei doi ani care ar trebui să fie executaţi, ministrul a precizat că aceasta este sancţiunea prevăzută de legislaţia penală.

“Este termenul stabilit de legislaţia penală pentru neexecutarea hotărârilor judecătoreşti”, a motivat Carmen Dan.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here