Măcel în Fâşia Gaza: Cel puţin 41 protestatari palestinieni au fost ucişi şi peste 1000 au fost răniţi în urma unor tiruri de armă a militarilor israelieni

Un bilanț teribil anunțat de ministrul palestinian al Sănătății ridică la 41 numărul deceselor în rândul protestatarilor palestinieni din Fâșia Gaza, informează CNN.  

Protestetele au loc în contextul inaugurării ambasadei Statelor Unite din Ierusalim. Forțele israeliene au deschis focul asupra manifestanților de la frontiera dintre Israel și Fâșia Gaza.

Armata israeliană a precizat că 35.000 de palestieni au luat parte la “violenţele extreme” ce au loc la graniţa unde militarii israelieni au făcut uz de tiruri de armă.

Forţele armatele israeliene au împuşcat mortal doi palestinieni în timpul protestelor de la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel. De asemenea, în titurile de armă trase de militari au mai fost răniţi 28 de protestatari, conform Reuters.

Cu aceste decese, numărul palestinienilor ucişi în timpul protestelor ce ţin de şase săptămâni a ajuns la 47.

Trupele israeliene au precizat că au muniţie nelimitată şi vor face totul pentru ca graniţa să nu fie încălcată sau avariată.

Protestele ce au început din 30 martie au loc în cadrul a ceea ce Palestina numeşte “Catastrofa” şi culminează cu împlinirea a 70 de ani de cânt sute de mii de palestinieni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele în 1948 ca urmare a creării statului Israel.

Aceste evenimente au loc şi în ziua în care Ambasada Statelor Unite în Israel a fost mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, iar ceremonia de deschidere are loc luni. Relocarea ambasadei a fost aspru criticată de către palestinieni care condamnă recunoaştere capitalei Israelului drept Ierusalim pentru că doresc Ierusalim de Est drept capitală pentru statul lor.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here