Grevă de AMPLOARE la Prysmian Slatina. Angajații refuză să intre la lucru în weekend

Grevă la Prysmian Slatina. Angajații companiei refuză să intre la lucru, sâmbătă și duminică, după ce negocierile cu conducerea au eșuat, potrivit gazetanoua.ro.

Negocierile dintre angajații Prysmian Slatina și conducerea fabricii au eșuat, iar muncitorii refuză să mai lucreze în weekend, dat fiind că toate contractele de muncă sunt încheiate pentru opt ore, de luni până vineri. Salariații au luat această decizie după ce punctele stabilite la negocierea salariilor nu s-a reflectat și în documentele redactate, procentul care se regăsea în documente fiind unul diminuat.

„Au avut loc discuţii cu reprezentanţii Prysmian, care au mandat limitat, la acest moment, de la conducerea din Milano, în urma căruia s-a negociat o bază salarială. S-a ajuns la un consens, se aştepta practic mărirea plajei care era limitată, în ceea ce priveşte negocierea. Este vorba despre un procent acordat la salarizare. După aceasta, s-a constatat că, chipurile, a fost o greşeală de tehnoredactare şi procentul a fost micşorat. Apărările sunt puierile, iar răbdarea oamenilor a cedat”, a declarat președintele Cartel Alfa Olt, Cristel Ioțu, citat de gazetanoua.ro.

„Având în vedere că contractele individuale de muncă sunt semnate pentru o perioadă cu program normal de lucru de opt ore, 8.00-16.00, de luni până vineri, în condiţiile în care pe baza unui acord se lucra şi sâmbăta şi duminica, se refuză intrarea la muncă, sâmbătă şi duminică, pentru că s-a făcut această «greşeală de tehnoredactare»”, a mai declarat Cristel Ioţu, potrivit gazetanoua.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here