Direcţia Generală Anticorupţie, 13 ani de activitate/ Proiect regional de amploare la Slatina

Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) sărbătoreşte, la data de 30 mai, 13 ani de la înfiinţarea sa ca structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne. Cu acest prilej, la Slatina va avea loc, în perioada 29 – 31 mai, o sesiune de cursuri în care zeci de lucrători în MAI din mai multe județe vor fi instruiți în etică și integritate, informează Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Olt.

Este vorba despre proiectul “Etică organizaţională și integritate în M.A.I.”, care se va derula, sub motto-ul „Integritate pentru credibilitate”, la Hotel Parc.

„Obiectivul este însuşirea de către angajaţii aflaţi la început de carieră a cunoştinţelor şi abilităţilor necesare dezvoltării unui comportament adecvat în asigurarea aplicării legii. Proiectul este organizat de D.G.A., în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române (I.G.P.R.), Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (I.G.P.F.), Inspectoratul General pentru Imigrări (I.G.I.), Direcția Generală Management Resurse Umane prin Centrul Multifuncţional de Pregătire Schengen Buzău”, se arată într-un comunicat al DGA – SJA Olt.

Proiectul este organizat la nivel regional, derulându-se cu participanți din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Giurgiu şi Teleorman.

Vor fi instruiţi 20 de lucrători M.A.I., cadre ale unităţilor partenere, ce vor beneficia de experienţa profesională, a reprezentanţilor Parchetului General, Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, D.G.A., unităţi din judeţul Olt ale Poliţiei Române şi Jandarmeriei Române, profesori universitari, jurnalişti, istorici şi foşti poliţişti.

„Fără îndoială că prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfăşurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, identificarea vulnerabilităților la corupție, evaluarea riscurilor asociate acestora, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, de educare a tinerei generaţii în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său”, se mai arată în comunicatul DGA-SJA Olt.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, call-center anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here