De 1 Iunie, Poliția Olt are o nouă echipă de comunicatori: Bianca și Andrei/FOTO

Mini-polițiștii Andrei și Bianca au preluat, pentru o zi, frâiele comunicării publice la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt.

Pe 1 iunie, noua echipă de comunicare publică și-a dus la îndeplinire misiunea, fiind prezentă pe Esplanada municipiului Slatina, unde, alături de polițiști de ordine publică, au oferit copiilor flyere cu mesaje preventive și baloane.

Cei doi mini-polițiști le recomandă tuturor copiilor să fie atenți pentru a nu deveni victime ale evenimentelor rutiere.

Totodată, cei doi pitici ne prezintă pericolele la care se expun cei mici vorbind cu necunoscuți, atunci când nu sunt însoțiți de un părinte/ bunic.

Pentru siguranța copiilor și pentru ca evenimentul organizat de municipalitate în această zi să se desfășoare fără incidente neplăcute, vor fi prezenți la datorie polițiști rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Slatina.

PENTRU SIGURANȚA VOASTRĂ, COPII, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ:

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase!

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător! Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

Nu vă jucați pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi alegeți locurile special amenajate, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!

Dacă circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate! Nu circulaţi cu rolele pe partea carosabilă, ci numai în locuri special amenajate sau pe trotuare!

Nu staţionaţi pe bordura trotuarelor deoarece vă puteţi dezechilibra şi ajunge în faţa maşinilor!

Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni.

Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare!

Nu alergaţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here