Gabriel Buliteanu: Liviu Voiculescu este cel mai bun președinte pentru Partidul Social Democrat

Fostul președinte interimar al PNL Slatina, Gabriel Buliteanu, îl atacă dur pe liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, după ce acesta l-a demis din funcție, susținând că decizia lui Voiculescu este „nu în interesul PNL, ci în favoarea PSD”. Într-o declarație politică dată publicității joi seară, Gabriel Buliteanu afirmă că demiterea sa a fost de natură subiectivă după ce, o dată pus în funcția de președinte al PNL Slatina, a început „un real proces de reorganizare internă, de clarificare a statutului unor colegi şi dureros pentru decidenţii de astăzi ai PNL Olt”.

Motivele invocate de Liviu Voiculescu în decizia schimbării pe care şi-o asumă nu au susţinere în realitate, mai spune Gabriel Buliteanu, subliniind că „acelaşi preşedinte spunea acum câteva săptămâni că la Slatina urmează o evaluare care va fi făcută la sfârşitul lunii iunie. Până la termenul scadent mai este aproape o lună. De ce atâta grabă?”

OLT-ALERT redă, în continuare, întreaga declarație politică a liberalului Gabriel Buliteanu:

„Declarație politică

Liviu Voiculescu este cel mai bun președinte pentru Partidul Social Democrat

Consider o datorie de onoare şi o formă de respect faţă de opinia publică, în raport cu colegii şi prietenii mei din Partidul Naţional Liberal, de oriunde ar fi aceştia, să am un punct de vedere raportat la unele evoluţii şi poziţii exprimate în spaţiul public, unde numele meu este invocat de persoane mai mult sau mai puţin legitim interesate.

Am aflat din presă decizia luată de Biroul Politic Judeţean al PNL Olt, miercuri, 30 mai 2018, prin care am fost schimbat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Slatina.

Poziţiile susţinute de preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, cer clarificarea unor aspecte. Motivele invocate sunt exclusiv de natură subiectivă. Am preluat Organizaţia Slatina pe 14 februarie 2018. Aici am început un real proces de reorganizare internă, de clarificare a statutului unor colegi şi dureros pentru decidenţii de astăzi ai PNL Olt, şi amplu proiect de clarificare ideologică, pentru a înţelege cine gândeşte liberal, cine acţionează politic pentru interese imediate, şi cum văd unii să slujească PSD din postura de membri ai PNL.

În perioada scurtă în care am fost preşedinte al Organizaţiei de la Slatina am reuşit să conving oameni simpli să devină militanţi, personalităţi locale să devină membri. Timpul pentru reconstrucţie politică a fost destul de scurt. Motivele invocate de Liviu Voiculescu în decizia schimbării pe care şi-o asumă nu au susţinere în realitate. Acelaşi preşedinte spunea acum câteva săptămâni că la Slatina urmează o evaluare care va fi făcută la sfârşitul lunii iunie. Până la termenul scadent mai este aproape o lună. De ce atâta grabă?

Foarte mulţi membri sunt deranjaţi de modul cum acesta conduce organizaţia prin minciună și sabotaj. Foarte mulți primari au părăsit PNL Olt din cauza acestuia. Deciziile sunt luate prin impunerea punctului său de vedere, iar cei doi parlamentari, senatorul Siminica Mirea și deputatul Gigel Știrbu, nu sunt consultați în activitatea curentă.

Așa se explică de ce astăzi, în Partidul Național Liberal Olt mai activează patru primari din 17 aleși în iunie 2016. Demiterea mea este un capitol din lungul șir al celor prin care au fost eliminați aleși locali, cât și președinți de organizații locale.

Mai mult, este de notorietate lipsa de conținut a mesajelor anti-PSD ale președintelui Filialei Olt. Niciodată nu a avut nimic de zis față de liderii locali și județeni ai PSD. O coabitare pe care nu am susținut-o. Iată explicațiile unei demiteri făcute, nu în interesul PNL, ci în favoarea PSD.

Slatina trebuie să rămână în aria de cuprindere a PSD! Liviu Voiculescu este cel mai bun președinte pentru Partidul Social Democrat.

Gabriel Dima Buliteanu va gândi și va acționa, în continuare, în spiritul valorilor fundamentale ale liberalismului. Indiferent de cum înțeleg alții să fie parteneri în proiectul care a făcut cândva România Mare. Activez aici cu o vechime neîntreruptă în PNL ce depășește capacitatea de înțelegere a unora dintre colegii de azi, din Slatina și Olt.

Cu onestitate, liberalul Gabriel Dima Buliteanu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here