Autoturism lovit în plin de tren în Olt/ Mașina, târâtă 50 de metri pe șine/Trei VICTIME au ajuns la spital/FOTO+VIDEO

Accident feroviar grav s-a petrecut luni după-amiază în localitatea olteană Brastavățu, sat Crușov, unde un autoturism a fost lovit în plin de un tren de persoane și târât circa 50 de metri pe calea ferată. Trei persoane au ajuns la spital, una dintre victime, un bărbat, fiind transferat la Spitalul Craiova.

Incidentul a avut loc în jurul orei 16.00, vina aparținându-i șoferului care nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată, potrivit polițiștilor, fiind lovit în plin de trenul interregio 9064, care circula pe ruta Corabia – Caracal.

„În data de 11 iunie, în jurul orei 15:55, un bărbat de 40 de ani, din orașul Corabia, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 544, pe raza localității Brastavățu, sat Crușov, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, fiind colizionat de un automor și târât aproximativ 50 de metri.

În autoturism se mai aflau două femei, cu vârstele de 40 și 46 de ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul șef Cristian  Grigorescu.

La fața locului au intervenit pompierii Gărzii Vișina, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD și un echipaj de la Ambulanță.

„În momentul sosirii echipajelor, șoferul autoturismului, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit blocat în autoturism, conștient. Cele două femei care se aflau în autoturism au fost găsite în afara acestuia, conștiente. Pompierii au deblocat ușa autoturismului și au extras șoferul, acesta fiind preluat de echipajele medicale. Toate cele trei victime au fost transportate la CPU Caracal, conștiente.

Șoferul prezenta traumatism cranio-cerebral, volet costal și plăgi la nivelul feței. Pasagera aflată pe scaunul din dreapta-față, în vârstă de 46 de ani, din comuna Brastavățu, prezenta plagă la cap în zona frontală și dureri toracice. Cea de-a treia victimă, în vârstă de 41 de ani, din localitatea Vișina, pasageră pe bancheta din spate, prezenta dureri la coloana vertebrală și exortații la nivelul membrelor inferioare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Șoferul autoturismului a fost transferat, cu o ambulanță cu medic, la Spitalul Craiova, potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanței Olt, dr. Alina Duminică.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here