Oltul, sub Cod Galben de ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină pentru majoritatea județelor țării, printre care se numără și Oltul. 

Avertizarea intră în vigoare vineri dimineață, începând cu ora 06.00, și este valabilă până la ora 23.00.

Pe parcursul zilei de vineri vor fi averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și, izolat, grindină, la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și în nordul Munteniei, spun meteorologii.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși frecvent 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala și în a doua parte a zilei de joi, 21 iunie local în zonele de deal și de munte, în sudul și în nord-vestul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

De asemenea, de vineri, ora 16.00, până sâmbătă, ora 10.00, în Muntenia, Dobrogea și sud-estul Moldovei vor fi perioade scurte de timp în care local instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă de peste 25…35 l/mp.

Pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă (22/23 iunie) va continua să plouă, local, însemnat cantitativ și în centru și nord-est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here