Românca arestată în Rusia pentru spionaj e de NERECUNOSCUT. Ce i-au făcut rușii?/ FOTO

Carina Ţurcan, femeia acuzată de serviciile de informaţii ruse că ar fi spionat pentru România, rămâne în arest, după ce judecătorii din Moscova au respins cererea avocatului ei de eliberare. Mai mult, Serviciul Federal de Informaţii al Federaţiei Ruse a învinuit-o oficial de spionaj, scrie moldova.org.

Carina Ţurcan, originară din Republica Moldova, dar care deţine și cetăţenia rusă şi română, a fost reţinuta pe 14 iunie, sub acuzaţia de spionaj în favoarea României. Anchetatorii o acuză pe aceasta că a transmis date Serviciului de Informații Externe al României (SIE) despre proiectele Inter RAO din străinătate, inclusiv informații cu privire la negocierile privind sistemele de alimentare cu energie electrică în zonele ocupate de Rusia în estul Ucrainei.

Ţurcan este membră a Consiliului de Administraţie al Inter RAO. Aceasta a catalogat inițierea procedurilor penale drept o încercare de a o îndepărta din funcție ”din cauza principiilor și a integrității sale”.

”Carina nu recunoaște vina, nu înțelege de ce este acuzată și, de asemenea, nu înțelege ce a comis”, a declarat avocatul femeii.

Carina Ţurcan riscă până la 20 de ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată pentru spionaj şi trădare. În nici două săptămâni, în care a fost supusă unor anchete, ea a ajuns de nerecunoscut.

foto: moldova.org

foto: moldova.org

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here