Un profesor din Slatina, decorat de președintele României cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

Foto: ProTV

Un profesor pensionar din Slatina se numără printre foștii deținuți politici pe președintele României i-a decorat, recent, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Este vorba de profesorul de limba engleză Mihail Giuran, în vârstă de 87 de ani, cunoscut publicului după ce, în urmă cu doi ani, a donat Spitalului Slatina două incubatoare pentru nou-născuți.

Zeci de foști deținuți politici, printre care și Mihail Giuran, au fost decorați, recent, de Klaus Iohannis „în semn de apreciere pentru înalta ținută morală și profesională de care au dat dovadă, de-a lungul vieții, în semn de profund respect pentru cutremurătoarele suferințe îndurate în temnițele comuniste, precum și pentru demnitatea și curajul cu care au luptat pentru susținerea valorilor democratice”.

Mihail Giuran este cunoscut publicului mai mult din postura omului care a făcut mai multe acte de caritate. În urmă cu doi ani, el a donat Secției Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina două incubatoare pentru nou-născuți, pentru care profesorul pensionar a plătit peste 20.000 de euro.

De asemenea, în urmă cu 16 ani, Mihail Giuran a făcut o donație de câteva sute de cărți Bibliotecii Județene „Ion Minulescu” din Slatina.

Mihail Giuran a trecut prin 13 închisori comuniste, însumând nu mai puțin de 14 ani de pușcărie din pricina convingerilor sale anticomuniste. Cea mai lungă perioadă într-o închisoare a petrecut-o la Aiud, unde a fost coleg de celulă cu marele poet Radu Gyr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here