Poliștii din Olt au oprit un autoturism cu FOCURI de ARMĂ/ Două gloanțe, trase în roți/De ce a fugit șoferul

Polițiștii rutieri din Olt au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă, duminică seară, pentru a opri un autoturism al cărui șofer a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii și a apăsat la maximul pedala de accelerație. 

Un echipaj al Serviciului Poliției Rutiere Olt, care se afla pe raza localității Grădinari, a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, pentru un control de rutină. După ce șoferul a încercat să se facă nevăzut, polițiștii au plecat în urmărirea sa. După o goană nebună care a ținut până în localitatea Voicești, județul Vâlcea, autoturismul a fost oprit cu focuri de armă, două dintre gloanțe fiind trase în roțile autovehiculului.

„Azi, ora 18.10, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Olt, a efectuat semnal regulamentar de oprire pe raza localitatii Grădinari, județul Olt, a unui autoturism înmatriculat in județul Botoșani. Intrucât conducătorul auto a refuzat să oprească, s-a procedat la urmărirea lui. Pe raza comunei Voicești, județul Vâlcea, unul dintre politisti a executat 4 focuri de armă, două în plan vertical și două în roata dreapta spate a autoturismului urmărit, reușindu-se astfel oprirea acestuia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

După ce au pus mâna pe șofer, oamenii legii au înțeles că omul a fugit pentru că nu deținea permis de conducere. În plus, bărbatul era beat criță.

„Conducătorul auto este un bărbat în vârstă de 37 ani, din comuna Strejesti, nu posedă permis de conducere si se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat)”, a mai precizat Cristian Grigorescu.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În urma uzului de armă nu au rezultat victime omenesti, a ținut să mai spună purătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Această întâmplare vine la doar două zile după ce, tot un bărbat care a ales să conducă sub influența băuturilor alcoolice a provocat un accident rutier în urma căruia au murit doi oameni, o femeie din Piatra Olt și un bărbat din Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here