Noi creșteri de salarii pentru bugetari, de până la 75%. Care categorii de salariați vor beneficia

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care completează lista sporurilor acordate bugetarilor care lucrează în Sănătate şi Asistenţă socială.

Este vorba de un proiect de modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 153/2018.

Sporul de la 12% până la 15% din salariul de bază pentru muncă în condiţii deosebite, cum ar fi stres sau risc, va fi acordat şi personalului de specialitate medico-sanitar din cabinetele medicale organizate în creşe, dar și personalului auxiliar sanitar din creşe.

După modificările legislative, de un spor de la 50% până la 75% din salariul de bază ar urma să beneficieze personalul din unităţile de asistenţă socială/centre cu sau fără personalitate juridică/servicii sociale, cu sau fără cazare, care acordă servicii persoanelor (adulţi şi copii) cu handicap psihic şi mintal.

De același spor va beneficia și personalul din unităţile de asistenţă socială/centre, cu sau fără personalitate juridică, din serviciile sociale, cu sau fără cazare, destinate exclusiv persoanelor infectate cu HIV/bolnave de SIDA sau TBC.

Vezi proiectul de hotărâre AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here