O grefieră, obligată să plătească daune morale de 20.000 de euro unui bărbat care și-a ucis cumnatul cu o secure și apoi l-a aruncat într-un WC

Cristina Victor, o grefieră de la Tribunalul Iași, a fost obligată de judecători să achite daune morale de 20.000 de euro unui bărbat condamnat după ce și-a ucis cumnatul, lovindu-l de mai multe ori în cap cu o secure, iar apoi i-a prins un laț în jurul gâtului și l-a aruncat în WC-ul din spatele casei. Decizia nu este definitivă, informează Mediafax. 

Femeia a fost amendată penal cu 18.000 de lei pentru neglijență în serviciu, dar și obligată să-i plătească lui Mocanu Marin 20.000 de euro drept daune morale.

Procurorii au acuzat-o că nu ar fi comunicat Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi un extras dintr-o hotărâre a Tribunalului, prin care s-a dispus liberarea condiţionată a lui Marin Mocanu. Bărbatul, care ar fi trebuit pus în libertate în ziua pronunţării, executa o pedeapsă de 18 ani de închisoare pentru omor şi fusese încarcerat din 1999.

Grefiera ar fi trimis extrasul, dar nu ar fi observat că acesta nu a ajuns la destinaţie, conform anchetatorilor. În schimb, avocatul lui Victor susține că documentul a fost trimis prin fax, dar nu a ajuns din cauza unei defecțiuni a aparatului. În plus, nu grefierul este cel care trebuie să urmărească atent cursul dosarului.
Astfel, Mocanu a rămas după gratii.

Neştiind că era liberat, deţinutul a făcut alte trei cereri similare, toate fiind respinse de Judecătoria Iaşi. La un moment dat, reprezentanții penitenciarului și-au dat seama că acesta trebuia pus în libertate. După aproape șase luni, Mocanu a fost eliberat, iar acesta a cerut despăgubiri de 500.000 de euro daune morale.

”Noi facem apel la decizia aceasta, care este absurdă. Deocamdată ne-am încălzit la Judecătorie. Degeaba ne-am prezentat și am susținut netemeinicia acuzațiilor, nu ne-a băgat nimeni în seamă. Din punctul nostru de vedere, există două variante: responsabilitatea pentru situație aparține tuturor celor care au avut acel dosar pe masă sau nu există faptă care să fie incidentă unei infracțiuni. Din păcate, în România, cel mai mic plătește”, a declarat miercuri, pentru Mediafax, Ionel Nechita, avocatul Cristinei Victor.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here