ALERTĂ ALIMENTARĂ în Europa: O bacterie descoperită în legumele congelate face victime. Produse retrase și din magazinele din România

Scandalul legumelor congelate, care ar fi infectate cu Listeria, ia amploare. Nouă perosane au murit în Europa după ce au mâncat legume congelat. Îngrijorator este că legumele infestate cu bacteria periculoasă ar fi comercializate și în Romania. Cel puțin asta susține compania care distribuie produsul. Însă, potrivit Autorității Sanitar Veterinare, românii nu s-ar afla în pericol. 

Cu toate acestea, mai multe produse congelate au fost retrase de la vânzare. Firmele care livrează în țara noastră produsele companiei din Ungaria, unde ar fi fost descoperită bacteria, au anunțată că toate produsele lor congelate vor fi retrase de pe piață. Este vorba despre pungi cu porumb, fasole, spanac şi mazăre, informează Știrile Pro Tv.

Asta după ce, în urmă cu patru zile Centrul European pentru Prevenția Bolilor au anunțat că produsele periculoase au ajuns în inclusiv în România, Italia, Slovacia, Slovenia și Germania.

Autoritățile din țara noastră susțin că este vorba despre o măsură preventivă.

„Este o măsură de prevenţie, legume din loturile infectate nu au ajuns în România”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar-veterinare.

Cu toate acestea, inspectorii ANSVSA au mers vineri dimineață să preleveze probe din magazine.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here