Corupție la examenele pentru obținerea permisului auto/ Percheziții în mai multe județe

Peste 80 de percheziţii au loc, miercuri, în şase judeţe, într-un dosar privind fapte de corupţie, dar şi evaziune fiscală în cazul promovării unor examene pentru obţinerea permisului de conducere. Sunt vizaţi şi mai mulți funcţionari publici.

Mai mulți ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție  – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, participă, miercuri, 11 iulie, alături de polițiști din Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, la un număr de 82 percheziții la o instituție publică, la sediile unor firme, precum și la domiciliile unor persoane fizice din județele Mureş, Sibiu, Braşov,  Hunedoara, Bihor, Satu Mare. Perchezițiile se derulează într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni de corupție și evaziune fiscală cu implicarea unor funcționari publici și a altor persoane fără calitate specială, în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere.

„Totodată, din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că, unul dintre funcționarii publici este implicat în operaţiunile unor societăți comerciale de pe raza judeţului Mureş, care au ca obiect de lucru achiziţionarea şi comercializarea de produse de panificaţie de la diferiţi producători din ţară. Aceștia vindeau produsele obţinute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligaţiile de plată către bugetul general consolidat al statului”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupției.

La activitățile de astăzi participă ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. din cadrul Serviciilor Județene Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Sibiu şi Satu Mare.

La percheziții se beneficiază de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, iar suportul tehnic este asigurat de polițiști din cadrul I.G.P.R. – D.O.S..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here