Klaus Iohannis, despre revocarea Codruței Kovesi: În niciun moment nu a fost o opțiune pentru mine să nu respect Constituția și statul de drept

Președintele Klaus Iohannis a făcut, miercuri, primele declarații în legătură cu revocarea Laurei Coduța Kovesi de la conducerea DNA. 

Prezent la summit-ul NATO de la Bruxelles, șeful statului a declarat că a luat această decizie pentru că respectă Constituția și statul de drept și că nu a luat în calcul niciun moment ideea de a nu respecta legea fundamentală. Iohannis a subliniat că lupta anticorupție va continua în România.

”Eu respect statul de drept, Constituția și aceste lucruri nu le spun de complezență sau de slogan. Îmi doresc o întărire a statului de drept, a democrației. Calea românească trebuie să fie a democrației consolidate, valori pe care se bazează și NATO, și UE. Calea românească este cea a valorilor democratice și a statului de drept.

Îmi doresc pentru țara mea o întărire a statului de drept. (…) În niciun moment nu a fost o opțiune pentru mine să nu respect Constituția sau statul de dept. Dacă cineva se bucură că lupta anticorupție încetează sau încetinește, nici vorbă! Va merge înainte și trebuie să meargă înainte. DNA este un corp de profesioniști foarte bine pregătiți.  DNA trebuie și va merge mai departe, deci lupta anticorupție va merge cu toată forța mai departe.

Acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea mea despre lupta anticorupție și despre doamna Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună, sunt foarte bine pregătiți. Voi sprijini în continuare, poate și mai mult, lupta anticorupție”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here