Primăria Caracal caută soluții pentru crearea de noi locuri de muncă/ VIDEO

Conducerea Primăriei Caracal este preocupată de crearea de noi locuri de muncă în oraș și are două variante de lucru: fie sprijinirea mediului de afaceri local să se dezvolte, fie atragerea de investitori din afara zonei prin înființarea unor parcuri industriale.

Primarul municipiului, Liviu Radu, leagă aceste nevoi de infrastructura rutieră, și are în vedere realizarea centurii de sud a orașului, intrată nu demult în funcțiune, crearea unei noi centuri la marginea de nord a municipiului, precum și reabilitarea, în viitor, a drumului național național 6, care taie pe mijloc Caracalul și care este extrem de important pentru că leagă Bucureștiul de Timișoara, tranzitând județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj,  Mehedinți, Caraș Severin și Timiș.

Edilul susține că, o dată pusă la punct infrastructura rutieră, se înmulțesc oportunitățile de dezvoltare a orașului.

„Având în vederea că s-a deschis centura de sud, vrem să creăm zone industriale, astfel încât să atragem oameni de afaceri către orașul nostru. Sunt două mari probleme ale orașului în momentul de față. Nu avem locuri de muncă și, atunci, încercăm ori să se dezvolte oamenii de afaceri pe care îi avem, ori să încercăm să aducem din alte zone investitori care să creeze locuri de muncă, unul 10, altul 50, altul 100 de locuri de muncă etc. În acest din urmă caz, trebuie să le pui la dispoziție parcuri industriale. Și încercăm să cumpărăm diverse locuri pe care să amenajăm utilități, apă, canal și partea de electricitate, pentru că, fără aceste lucruri, nu vine nimeni.

Am avut ghinionul să se întârzie foarte mult cu reabilitarea drumului național 6, care tranzitează zona noastră, dar am înțeles că s-a intrat acum într-o linie dreaptă, că s-a licitat, că mai sunt niște neînțelegeri acolo și sper să dea drumul la treabă. Pentru că toți cei care vin în zonă ne întreabă ce drumuri avem. 

Pe de altă parte, mai avem o problemă cu centura de nord, unde lucrările au început foarte bine, dar de două, trei săptămâni nu se mai lucrează, pentru că s-a descoperit o zonă nu neapărat mlăștinoasă, dar trebuie să se meargă în adâncime un metru pe o distanță destul de mare, și atunci a apărut o diferență la proiectul inițial pe finanțare”, a declarat primarul municipiului Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here