Lovitură pentru Gabriel Oprea: Fostul vicepremier a pierdut procesul cu Ministerul Educației și Guvernul în dosarul de plagiat

Foto: www.bzi.ro

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a pierdut procesul prin care dăduse în judecată Ministerul Educației și Guvernul României după ce i-a fost retras titlul de doctor, a anunțat vineri, jurnalista Emilia Șercan, cea care a publicat ancheta despre teza de doctorat plagiată a fostului ministru de Interne.

”Gabriel Oprea, tatăl tuturor impostorilor academici din România, a pierdut, pe fond, acum trei zile procesul prin care dăduse în judecată Ministerul Educației și Guvernul României după ce i-a fost retras titlul de doctor. Ordinul de retragere a titlului de doctor fusese semnat de ministrul Mircea Dumitru pe data de 1 septembrie 2016. Eu publicasem ancheta despre teza de doctorat plagiată a lui Oprea pe 1 iulie 2015. Mai urmează recursul, care se va judeca la Înalta Curte de Casatie și Justitie, însă în contenciosul administrativ este greu de întors în recurs o decizie dată pe fond. Așa că, rămâne cum am stabilit: Gabriel Oprea, #doctorinimpostura”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, Emilia Șercan a precizat că decizia instanței confirmă faptul retragerea titlului de doctor a fost făcută într-un mod corect.

”Dovezile de plagiat în teza de doctorat a domnului Gabriel Oprea au fost categorice. De altfel, acesta este și motivul pentru care Consiliul Național de Atestare a Titlurilor și Diplomelor Universitare a decis retragerea titlului, iar ca retragerea să devină formală a fost necesară semnarea acelui ordin de ministru de către domnul Mircea Dumitru.

Gabriel Oprea a contestat în instanță retragerea titlului, nerecunoscând acuzațiile de plagiat, iar instanța de judecată a decis că retragerea titlului de doctor a fost făcută respectându-se cadrul legal și, practic, reconfirmând și instanța acuzațiile de plagiat, evident, într-o manieră indirectă.

Decizia este în primă instanță, dar eu consider că este o decizie foarte importantă, este un prim semnal că modul în care a fos retras titlul de doctor al domnului Gabriel Oprea a fost făcut într-o manieră cât se poate de corectă”, a spus Emilia Șercan.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here