Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Adrian Zaharia, este căutat de sâmbătă seara de poliție în satul Beliș și de scafandri în lacul Beliș-Fântânele, după ce a dispărut. Bărbatul a petrecut împreună cu mai mulţi prieteni, iar la un moment dat a plecat să se plimbe cu barca.
Familia a fost cea care a alertat autoritățiile cu privire la dispariţia directorului APIA din barca cu care naviga lacul. În barcă au fost găsite mai multe lucrui, între care ochelarii de vedere ai bărbatului, telefonul mobil, câteva articole de îmbrăcăminte şi vesta de salvare.
„A fost primit un apel imediat după ora 22.00 că este o barcă care se învârte în cerc pe lac în apropierea barajului Beliș-Fântânele. Au fost demarate căutări pe luciul apei cu o barcă a Detașamentului Huedin, una a serviciului Salvamont-Salvaspeo și două civile, din păcate fără rezultat până la această oră. Duminică dimineață se vor relua căutările împreună cu o echipă de scafandri de la serviciul salvamont-salvaspeo și de la inspectoratele limitrofe (scufundările se vor face în funcție de echipele de scafandri, având în vedere adâncime foarte mare a apei cca 80 m), a declarat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt ISU pentru Ziar de Cluj.
Căutările au fost efectuate în noaptea de sâmbătă spre duminică şi au fost reluate de dimineaţă împreună cu o echipă de scafandri de la ISU Arad. O echipă a Salvamont-Salvaspeo a sosit pentru a sprijini căutările la care se adaugă şi echipaje ale ISU Cluj.
„De asemenea, sunt două bărci din cadrul ISU Cluj care sprijină căutările, din care una este dotată cu sonar, se cartografiază fundul lacului, în zona în care ar fi fost posibil să fi căzut, nu se ştie cu exactitate zona, a fost un apel în care s-a anunţat iniţial că se vede o barcă care se învârte în cerc pe lacul Beliş”, a declarat duminică Andrei Biriş de la ISU Cluj, pentru Agerpres.
Acesta a explicat că acţiunea de cartografiere a zonei este necesară deoarece, dacă sunt adâncimi de peste 40 de metri este nevoie de intervenţia unui echipaj de scafandri specializaţi şi autorizaţi, cu aparatură specială.
„Acolo unde adâncimile sunt sub 40 de metri continuă căutările, dar este necesar să se cunoască care sunt specificaţiile zonei în care se fac căutări”, a spus Biriş.