Ambasada Israelului, reacție la GAFA COLOSALĂ a lui Petre Daea: Suntem CONSTERNAȚI!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a comparat incinerarea porcilor cu… uciderea evreilor în lagărul de la Auschwitz. Mai mult, ministrul a spus că aceasta este ”o treabă extraordinară”! Într-o primă reacție, Daea a precizat că nu a vrut să jignească pe nimeni, ci să descrie durerea sufletească a fermierilor. 

Ambasada Statului Israel își exprimă consternarea și dezamăgirea cu privire la aceste declarații:

”Sperăm, totuși, că o astfel de asociere a fost făcută de Ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundată asupra a ceea ce înseamnă Holocaustul și Auschwitz, fără intenția de a dezonora memoria milioanelor de victime.

Holocaustul, o tragedie condamnată de România, care s-a soldat cu moartea a șase milioane de evrei, nu trebuie niciodată uitat, trivializat sau minimalizat. România a făcut progrese extraordinare în domeniul studierii, educației și comemorării Holocaustului, demersuri care, suntem convinși, vor continua și în viitor.

Această pagină neagră a istoriei nu trebuie sã se repete. În acest sens, niciun efort nu este prea mare pentru ca tinerele generații, și nu numai, să cunoască și să înțeleagă istoria Holocaustului.

Ne așteptăm ca, pe viitor, terminologia legată de Holocaust să nu mai fie folosită într-un context fără legătură cu acesta”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here