Jurma a dispus un control la DNA Ploieşti. Sunt verificate dosarele în care e cercetată familia Cosma

Procurorul-șef interimar al DNA Anca Jurma a dipus începerea unui control la DNA Ploiești, în contextul în care Parchetul General a declanșat acțiunea penală în cazul fostului șef al structurii teritoriale, Lucian Onea, acuzat de cercetare abuzivă și falsificare de probe în dosarul în care a fost pus sub urmărire penală și procurorul Mircea Negulescu, zis Portocală. 

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, citat de b1.ro, se va verifica situația dosarelor care îi privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma și Mircea Cosma, precum și actele și măsurile dispuse de Lucian Onea în aceste cauze.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al DNA:

Ca răspuns la o serie de solicitări formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Luând în considerare comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, din data de 25 iulie 2018, referitor la punerea în mișcare a acțiunii penale față de domnul Onea Lucian Gabriel, procuror în cadrul Serviciului teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție, în temeiul prevederilor art. 65 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, ale art. 7 lit. s) din Regulamentul de ordine interioară a Direcției Naționale Anticorupție, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 1643/C/2015 și ale dispozițiilor art. 3 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2002, coroborate cu dispozițiile art. 85 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată,

Procurorul șef al DNA, doamna Anca Jurma, a dispus efectuarea unui control la Serviciul teritorial Ploiești, având ca obiect:

1. Situația dosarelor și lucrărilor care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma și Mircea Cosma, aflate în lucru la Serviciul teritorial Ploiești, stadiul urmăririi penale sau al soluționării acestor dosare/lucrări și procurorii desemnați cu soluționarea lor;

2. Verificarea actelor și măsurilor procesuale dispuse de domnul procuror Onea Lucian Gabriel în dosarele și lucrările care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma și Mircea Cosma, aflate în lucru la Serviciul Teritorial Ploiești, după data de 21.05.2018″.

Sursa:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here