Primăria Slatina construiește șase terenuri de tenis de câmp pentru populație

Primăria Slatina a pregătit un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-econimici pentru construirea a șase terenuri de tenis de câmp pentru populație, două dintre arene urmând să fie acoperite.

Potrivit proiectului de hotărâre ce urmează să fie supus adoptării în următoarea ședință a consiliului local, investiția va fi realizată de Clubul Sportiv Municipal pe terenul Clubului Nautic „Plaja Olt” și va avea o valoare de peste 2,1 milioane de lei.

„Clubul Sportiv Municipal Slatina își propune relansarea activităților de educație fizică și sport (în special a jocului de tenis) pentru toate categoriile de populație. Investiţia în capitalul uman trebuie înţeleasă că o investiţie care subsumează investiţiile în educaţie. Investiţia în resurse umane include totalitatea cheltuielilor pentru creşterea aptitudinilor fizice şi intelectuale ale oamenilor. Investiţiia propusă contribuie direct la îmbunătăţirea calităţii aptitudinilor fizice ale oamenilor. În funcție de politica de dezvoltare urbană a administrației locale, se consideră necesar a se rezolva cu prioritate obiectivul și anume amenajarea a două terenuri de tenis acoperite și patru terenuri de tenis descoperite.

Prezentul proiect este o cale viabilă care face posibilă rezolvarea unor mari deziderate ale locuitorilor, astfel: – răspunde cererilor locuitorilor care manifestă un interes deosebit pentru tenis; – este o posibilă opţiune educativă, sănătoasă la petrecerea timpului liber, ceea ce poate conduce la creşterea nivelului de sănătate al locuitorilor ; – va creşte popularitatea tenisului printre locuitori, deoarece vor putea participa că spectatori la competiţiile locale care vor fi organizate; de asemenea se pot organiza partide de tenis-amatori la care să participe locuitorii; – poate contribui la dezvoltarea atracţiei turistice a localităţii, prin interconectarea activităţilor recreative care se vor desfăşura la baza sportivă cu agroturismul; -crearea de noi locuri de muncă în acest domeniu. Însă scopul final este acela de a atrage cât mai mulţi localnici în mişcarea sportivă locală şi revigorarea activităţii sportive”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Investiția se afla în intențiile municipalității încă de la începutul acestui an, când a fost anunțată de viceprimarul Ernes Gigi Vîlceleanu, inițiatorul proiectului.

„Cele șase terenuri de tenis de câmp vor fi amplasate în zona Clubului Nautic. Există fonduri prevăzute pentru cele șase terenuri și ele vor fi realizate în cursul anului 2018”, declarat Gigi Vîlceleanu la mijlocul lunii februarie a acestui an.

Cele două terenuri acoperite vor avea, fiecare, o suprafață de 648 de metri pătrați, iar cele patru terenuri descoperite se vor întinde pe 2.312 mp, fiecare numărând câte 578 de mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here