Firme din Vâlcea și Argeș, amendate de polițiștii din Olt pentru deținerea ilegală de material lemnos/ Sute de metri cubi de lemn, confiscate/ FOTO

Polițiștii de la Ordine Publică din cadrul IPJ Olt și cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa au efectuat, în perioada 25-26 iulie, mai multe controale pe linia transportului și comercializării materialului lemnos. Și nu se poate spune că au găsit totul în regulă.

Astfel, la data de 25 iulie, ora 00:05, pe Drumul Național 64, pe raza comunei Strejești, a fost oprit pentru control un camion, înmatriculat în județul Vâlcea, condus de un bărbat, de 28 ani, din comuna Mălaia, județul Vâlcea, care transporta material lemnos fără a deține documente legale. În urma măsurătorii preliminare, efectuate de către reprezentanții Ocolului Silvic Slatina, a rezultat cantitatea de 13,39 m3 lemn, esență fag și carpen, fasonat, care a fost lăsat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Slatina, urmând ca, la finalizarea inventarului, să se procedeze la sancționarea contravenționale a societății expeditoare, conform Legii 171/2010 M.

În data de 25 iulie, în urma controlului efectuat la o societate comercială, cu sediul în comuna Pietroșani, județul Argeș – punct de lucru municipiul Slatina, s-au constatat diferențe între stocul scriptic și cel faptic.

„Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, conform art. 19 alin. 4 lit. Q din Lg. nr. 171/2010 și totodată s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 5,34 m3 lemn foc fag, în valoare de 745,20 lei și confiscarea faptică a 5,38 mc cherestea rășinoase, în valoare de 4.304 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cristian Grigorescu.

Joi, 26 iulie, în urma controlului efectuat la o altă societate comercială cu sediul în Argeș și punct de lucru în Slatina, au fost constatate, de asemenea, diferențe între stocul trecut în documente și cel existent în realitate. Astfel, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei și, totodată, s-a dispus confiscarea valorică a diferenței de peste 200 m3 de cherestea rășinoase, în valoare de 139.939,32 lei.

Polițiștii olteni au fost sprijiniți de reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea – Garda Forestieră Județeană Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here