Tudorel Toader anunţă EPURĂRI MASIVE la DNA: “Mulți dintre procurori trebuie trimiși înapoi la structurile de unde au fost aduși”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri seară, în contextul în care a respins pe toţi cei patru candidaţi pentru şefia DNA, că îşi doreşte un procuror-şef care odată numit să reformeze instituţia.

”Nu am pe cineva în minte care să fie șef la DNA, dar sigur exită. Va avea misiunea să reformeze, să aducă la normalitate această structură. Această abatere funcțională a DNA de la parametrii legali, constituționali, nu s-a realizat de azi pe mâine, nu îmntr-un an sau doi, ci în timp. Nu pot să vin eu sau altul să punem lucrurile pe făgașul normal de azi pe mâine. Ea se va face în timp”, a declarat Toader la Antena3.

Tudorel Toader a mai anunţat epurări masive în cadrul DNA odată cu noul şef, referindu-se la procurori care au venit în instituţie fără a avea experienţă la vârf, activând înainte doar la parchetele de pe lângă judecătorii.

“Mulți dintre procurorii DNA trebuie trimiși înapoi la structurile de unde au fost aduși, pentru că ei nu au îndeplinit cerințele legii. Nu poți să iei procurori de la o judecătorie și să îl duci la DNA. Nu au experiență profesională, nu au experiență de viață. Dacă legea ne cere o anumită vechime, nu au decât să se ducă înapoi și să selectăm pe alții.”, a anunţat ministrul Justiţiei.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here