Protest la Spitalul Universitar din Bucureşti: Asistenţii se plâng de neregulile din spital şi că au fost nevoiţi să renunţe la privilegiile lor pentru a rămâne bani de medicamente

Peste 20 de asistenţi protestează în stradă privind neregulilele de la Spitatul Universitar. Această manifestaţie vine după ce aceştia au fost puşi să aleagă între voucherele de vacanţă şi sporuri pentru a mai rămâne bani de medicamente.

Aceştia se plâng că nu există dezinfectanţi în spital, pe secţie, decât pentru blocul operator, şi susţin că riscurile pentru pacienţi sunt majore, în condiţiile în care aceştia pot contracta infecţii asociate actului medical.

„Suntem nevoiţi să aducem de acasă materiale sanitare. Ni se promit condiţii mai bune, dar degeaba. Scaunele, care trebuiau duse la casat, în loc să fie înlocuite, au fost tapiţate. Nu mai putem lucra aşa”, au explicat cadrele medicale care protestează în faţa unităţii sanitare, potrivit Adevărul.

Asistenţii se mai plângă că sunt nevoiţi să aleagă între voucherele de vacanţă şi sporuri, în condiţiile în care conducerea unităţii sanitare le-a transmis că nu are bani să le ofere şi vouchere şi sporuri.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here