Siminica Mirea, printre inițiatorii proiectului de lege care scoate obligativitatea aplicării ștampilei pe contracte

Senatorul de Olt Siminica Mirea se numără printre inițiatorii proiectului de lege care scoate obligația utilizării ștampilei și de pe contractele legal încheiate. Dincolo de persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat și de entitățile fără personalitate juridică, ștampila nu va mai fi utilizată nici de persoanele juridice de drept public, potrivit noii inițiative legislative.

Proiectul de lege ar urma să modifice și să completeze Ordonanţa Guvernului nr.17 din 15 iulie 2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative.

În prezent, nu au obligația de a aplica stampila pe declaratii, cereri sau orice alte
documente depuse la institutiile sau autoritatile publice persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și entitățile fără personalitate juridică. Lor li se vor alătura și persoanele juridice de drept public, potrivit noului proiect de lege. Acesta mai prevede că obligativitatea aplicării ștampilei nu va mai exista nici pentru contractele depuse la instituțiile sau autoritățile publice.

Inițiativa legislativă este semnată de mai mulți senatori și deputați de la toate partidele parlamentare, printre semnatari numărându-se și senatorul de Olt Siminica Mirea, care susține, printre alte măsuri, debirocratizarea instituțională a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here