BAC 2018, sesiunea a doua: În Olt, aproape 1000 de candidați s-au înscris la examen/ Calendarul probelor

Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat începe luni, 20 august, cu proba scrisă la limba și literatura română. Aproape 1000 de absolvenți din Olt s-au înscris susținerea Bac-ului de toamnă.

Mai exact, sunt 997 de candidați care vor susține examenul maturității în sesiunea a doua, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt, Mirela Paraschiv.

„Sunt înscriși 997 de candidați în trei centre de examen, la Colegiul Național «Ioniță Asan» Caracal, la «P.S. Aurelian» Slatina și la «Nicolae Titulescu» Slatina”, a precizat Mirela Paraschiv.

Procentul de promovare după prima sesiune a examenului a fost, la nivelul județului, de 65,04%.

CALENDARUL PROBELOR

Luni are loc proba scrisă la Limba şi Literatura Română.

Urmează, marți, proba de limba maternă pentru candidaţii care aparţin minorităţilor naţionale. Apoi, miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului şi joi, 23 august, proba la alegere.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 24 și 27 august și este urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 28 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 și 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here