Augustin Lazăr îi răspunde lui Tudorel Toader: De ce au existat două protocoale şi ce a vrut să spună prin „inginerii”

Procurorul general Augustin Lazăr îi răspunde lui Tudorel Toader după declaraţia de presă a ministrului de marţi seară în care s-a arătat nedumerit de existenţa a două protocoale.

„Explic existenţa a două protocoale: unul viza siguranţa naţională şi terorismul şi trebuia clasificat. Celălalt a stăruit Ministerul Public să rămână neclasificat pentru a elimina suspiciunile. El era o simplă procedură tehnică”, a declarat Augustin Lazar pentru ziare.com.

„Demersurile de desecretizare le-am făcut încă din martie 2018, cum am precizat în comunicatul dat”, a mai spus procurorul general.

O altă nedumerire ridicată de Tudorel Toader în declaraţia de presă de marţi a fost cea privind afirmaţia lui Augustin Lazăr: „inginerii care, Doamne Dumnezeule, nu sunt prevăzute de legea penală!”

„Declaraţia mea se referea la pretinse echipe mixte invocate de un judecator în CSM pe care eu nu pot să le accept, deoarece funcţiunile procesuale ale procurorilor prevăzute de Codul de procedură penală sunt diferite de sarcinile ofiţerilor de informaţii. Ofiţerii de informaţii nu pot face acte de urmărire penală. E foarte clar”, a explicat Augustin Lazăr.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here