„Medea’s boys” – o nouă premieră la Teatrul „Apollo 111” din Capitală

Sursa foto: Teatrul „Apollo 111”

O nouă premieră va avea loc, în 20, 21 și 22 septembrie, pe scena Teatrului „Apollo 111” din Capitală, unde va fi pusă în scenă piesa „Medea’ boys”, în regia lui Andrei Măjeri.

Distribuția îi cuprinde pe Eduard Trifa, Alexandru Ion, Alex Mirea, Vlad Ionuț Popescu, Alex Chindriș și Florin Aioane.

Dramaturgia este semnată de Ionuț Sociu, cu fragmente din „Medeea” de Euripide.
Scenografia: Irina Chirila semnează scenografia, coregrafia îi aparține cu Attila Bordás.
Sound Design – Adrian Piciorea; asistenți regie – Teodora Petre și Victor Tunsu; pregătire muzicală – Oana Cristina Pușcatu.

De sunet se ocupă Andrei Mihai, de lumini – Marius Nițu. Regia tehnică îi aparține lui Alexandru Mihai Acsente.

Foto: Barna Nemethi, design afiș: Dragoș Botcău.

„Discriminarea de gen a dominat arta, cultura și viața ultimelor milenii. “Medea’s boys” ilustrează o “demontare” regizorală a legendei Argonauților și Lânii de Aur. Spectacolul aduce în discuție vulnerabilitățile bărbaților, machismul, patriarhatul și misoginismul, toate acestea prin ironie și umor. Universul scenic (reprezentat de un bar cu tematică marină) este populat de o distribuție integral masculină. Aici, câțiva argonauți se întâlnesc pentru a celebra experiența majoră a vieții lor – călătoria mitologică pe nava Argo.

Apele acestor amintiri pline de curaj și inconștiență sunt tulburate de rememorarea Medeei, personaj imaginat de Euripide ca o apariție castratoare, o nomadă criminală și răzbunătoare. Ea se înfiripă mental în identitățile virusate, pline de fisuri, ale acestor șase non-eroi, martori apropiați ai unor evenimente majore, dar neatinși de faimă. Manifestându-și pornirile nu tocmai politically correct, totodată rememorând sacrificiile Medeei, dar și recenta sa crimă, protagoniștii ajung să-și schimbe gândirea retrogradă și, în consecință, discursul sexist. “Medea’s boys” ne vorbește despre patologia iubirii, într-un spectacol erotically incorrect. În fond, e vorba despre niște bărbați care încearcă să înțeleagă”, explică regizorul Andrei Măjeri.

Piesa este posibilă grație unui proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here