Rusia se pregăteşte pentru un viitor RĂZBOI MONDIAL! Mobilizare militară fără precedent a Kremlinului

Sursa foto: b1.ro

Forţe ruseşti impresionante sunt mobilizate pentru a participa la manevre de o amploare inedită. Aproximativ 300.000 de oameni, toate componentele armatei şi soldaţi chinezi în sprijin: Rusia va lansa marţi cele mai mari manevre militare din istoria sa, denunţate de NATO ca o repetiţie a ‘unui conflict de mare anvergură’, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Desfăşurarea masivă de forţe şi participarea armatelor chineză şi mongolă la exerciţiile denumite ‘Vostok-2018’ (‘Est-2018’) sunt preconizate să se desfăşoare între 11 şi 17 septembrie în Siberia orientală şi în Extremul Orient rus.

Armata rusă a comparat această demonstraţie de forţă cu ‘Zapad-81’ (‘Vest-81’) care – cu aproape de 40 de ani în urmă – a mobilizat între 100.000 şi 150.000 de soldaţi în cadrul Pactului de la Varşovia în Europa de Est, cele mai mari manevre organizate vreodată în perioada sovietică.

‘Va fi ceva de genul Zapad-81, dar, în plus, se va impune un anumit mod’, a remarcat la sfârşitul lunii august ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, detaliind contingentul aşteptat să participe: 300.000 de soldaţi, 36.000 de vehicule militare, 1.000 de avioane şi 80 de nave.

‘Imaginaţi-vă, 36.000 de vehicule militare deplasându-se în acelaşi timp: tancuri, blindate pentru transportul trupelor, vehicule de luptă ale infanteriei. Şi toate acestea, desigur, în condiţii apropiate cât mai mult posibil de o situaţie de luptă’, a precizat ministrul.

Toată dotarea modernă a armatei ruse a fost mobilizată pentru aceste exerciţii: rachete Iskander, capabile să transporte ogive nucleare, tancuri T-80 şi T-90 sau recentele avioane de luptă Su-34 şi Su-35. Pe mare, flota rusă va desfăşura mai multe fregate echipate cu rachete Kalibr, care au trecut proba focului în Siria.

‘Este o pregătire pentru un viitor război mondial. Statul Major rus consideră că acesta s-ar putea produce după 2020: fie un război global, fie o serie de conflicte regionale de amploare. Şi inamicul sunt SUA şi aliaţii lor’, a explicat expertul militar rus Pavel Felghengauer.

Potrivit acestuia, participarea Chinei la exerciţiile respective, deşi modestă, cu 3.200 de militari, reprezintă un factor-cheie. ‘Nu este un semn, un mesaj, ci pregătirea unui război real de mare amploare’, susţine Felghengauer.

Opinia sa este împărtăşită şi de NATO, care apreciază că ‘Vostok-2018 demonstrează că Rusia se focalizează pe pregătirea în perspectiva unui conflict de mare amploare’.

În marja unui Forum economic care va fi ţinut la Vladivostok în Extremul Orient, unde este așteptat și președintele chinez, Vladimir Putin urmează să asiste la Vostok-2018.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here