Ambasadorul SUA la București revine la Caracal. Dan Ciocan: Am discutat despre viitorul Romvag SA

După ce, marți, aflat în Olt, la Baza NATO de la Deveselu, cu prilejul comemorării victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, din SUA, a avut o întâlnire și cu autoritățile din Caracal, în urma discuțiilor cu acestea și cu deputatul Dan Ciocan, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, va reveni, vineri, în Caracal. 

Oficialul SUA va vizita fabrica de vagoane Romvag SA, în prezența reprezentanților investitorului american care a preluat controlul asupra companiei.

Anul trecut, gigantul american Greenbrier, cu afaceri de circa 3 miliarde de dolari anual din producţia de vagoane, controlat de coloşi financiari precum BlackRock, RBC sau Merrill Lynch, a preluat pachetul majoritar al Astra Rail Industries, producător de material rulant ce controla fabricile de vagoane Astra Vagoane Arad, Romvag Caracal şi Meva din Drobeta Turnu Severin, pentru suma de 60 de milioane de euro.

Asupra viitorului Romvag Caracal sub administrarea investitorilor americani au existat discuții la nivelul Ambasadei SUA la București și al ministerelor de resort.

„Noii investitori din SUA au realizat deja investiții la Romvag Caracal și intenționează, de anul viitor, să dubleze producția și numărul de angajați. O asemenea oportunitate este una binevenită pentru întreaga zonă, pentru că la Romvag lucrează oameni nu doar din Caracal, ci și din localitățile învecinate. Or, creșterea numărului locurilor de muncă este o continuă prioritate pentru noi și pentru autoritățile locale. De altfel, la întâlnirea de marți am purtat discuții, și despre viitorul Romvag”, a declarat deputatul Dan Ciocan, prezent, marți, la întâlnirea ambasadorului SUA și a ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, cu reprezentanții Administrației Caracal.

La întâlnirea de marți, când oaspeții au fost primiți de primarul municipiului, Liviu Radu, părțile au discutat și despre viitoare proiecte de dezvoltare militară a Caracalului, dar și despre planuri de dezvoltare edilitară a zonei Comanca (Deveselu) – Vlădila (detalii AICI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here