Consiliul Județean a găsit soluția pentru a nu se încărca și mai mult traficul în Balș cu circulația gunoierelor care vor tranzita zona

Aleșii Oltului au aprobat, în ședința de joi, un proiect de hotărâre prin care Consiliul Judeţean preia în administrare drum comunal 12 A, care asigură accesul între Balș și comuna Bobicești, astfel încât acesta să fie folosit de mașinile de gunoi care vor circula la și de la stația de transfer construită în zonă, fără se mai tranziteze Balșul. O astfel de măsură previne încărcarea suplimentară a traficului rutier în Balș, care, și așa, este unul de coșmar în absența unei variante ocolitoare.

Drumul comunal 12 A, lung de peste 5,2 kilometri, este administrat, în prezent, de administrațiile Balș și Bobicești. La propunerea CJ, consiliile locale ale celor două localități au adoptat hotărâri prin care sunt de acord să cedeze drumul în discuție, conform legii, care va fi preluat pe bază de protocol. Drumul va fi astfaltat cu bani de la bugetul județului, după ce el va fi încadrat la drum județean.

„În Balș avem o stație de transfer. Așa cum știți, ne aflăm pe ultima sută de metri cu managementul deșeurilor. Către această stație și de la aceasta stație urmează să plece foarte multe mașini care vor duce și vor prelua gunoiul de acolo. Și atunci, ca să nu ne aglomerăm prin Balș, neputând să facem un sens giratoriu de intrare și ieșire către acel loc, am găsit această soluție împreună cu primăriile Balș și Bobicești. Astăzi am aprobat trecerea acestui sector de drum din administrarea orașului Balș și a comunei Bobicești către Consiliul Județean, urmând să îl asfaltăm”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Sistemul Integrat al Management al Deşeurilor va fi funcţional începând cu ianuarie 2018.

Pentru implementarea, în toate cele 112 localităţi ale judeţului, a proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt‟, Consiliul Judeţean Olt a reuşit atragerea a peste 30 de milioane de euro din fonduri europene.

Proiectul a prevăzut, în primele etape, construirea unui depozit ecologic, amplasat în localitatea Bălteni, închiderea depozitelor de deșeuri neconforme din Slatina, Scorniceşti, Drăgăneşti–Olt, Caracal, Balş şi Corabia, construirea a patru staţii de transfer a deşeurilor în localităţile Scorniceşti, Balş, Caracal şi Corabia, a 3.772 de unităţi de platforme pentru deşeuri menajere şi a 1.975 de unităţi de platforme pentru deşeuri reciclabile, procurarea a 6.445 de containere pentru deşeuri menajere şi reciclabile, achiziţia a opt tocătoare pentru deşeuri biodegradabile și a 18.000 de unităţi de compostare individuală.

Colectarea gunoiului se va face din poartă în poartă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here