IPJ Olt, recomandări CRUCIALE pentru șoferi. Ce trebuie să faci ACUM dacă pleci cu mașina la drum

În contextul în care județul Olt se află sub Cod Galben de precipitații mixte și viscol, Inspectoratul de Poliție Județean Olt recomană șoferilor să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

„Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante! Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliția rutieră recomandă, de asemenea, șoferilor să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă! Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare! Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, legislația în vigoare necondiționând utilizarea lor de o anumită dată din calendar. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, se precizează în comunicatul Poliției.

Județul Olt se află astăzi, în intervalul 10.00-13.00, sunt incidența unei atenționări cod galben de fenomene meteo imediate. A fost emisă și o atenționare cod galben, tot pentru astăzi, în intervalul 10.00-13.00, de precipitații mixte care pot duce la formarea de polei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here