Un volum cu realizările Guvernului Dăncilă, ideea pe care Vâlcov a mai folosit-o în „Slatina, dragostea mea”/ FOTO

Ideea publicării unui volum privind activitatea guvernamentală îi aparține, aproape sigur, consilierului premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, care, practic, repetă figura din 2008, când, primar al Slatinei fiind, și-a pus numele pe un volum similar, care cuprindea realizările primului său mandat de primar.

Volumul din 2008 se intitula „Slatina, dragostea mea”, sloganul sub care în municipiul-reședință de județ au fost organizate, ani la rând și după un tipar festivist care amintea de manifestările propagandistice din timpul regimului comunist, toate manifestările menite să marcheze timpul scurs de la prima atestare documentară a orașului.

Cartea, cu coperți portocalii, culoarea fostului PDL din care edilul de atunci făcea parte, era o ediție de lux care cuprinde toate realizările atribuite lui Vâlcov în primul mandat de primar, cuprins între anii 2004 – 2008. Ulterior, volumul a fost reeditat, cu noi informații, vreme de mai mulți ani.

Pe agenda ședinței de miercuri a Guvernului Dăncilă figurează un Memorandum privind „evaluarea complexă a acțiunilor întreprinse de Guvern în anul 2018 pentru îndeplinirea programului de guvernare și publicarea unui volum privind activitatea guvernamentală”.

Raportul privind activitatea Guvernului pe 2018 va fi realizat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză, care se află sub coordonarea consilierului de stat pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov. Comisia Națională de Strategie și Prognoză este instituția unde Vâlcov și-a „plantat” o veche amică, Larisa Popa, fostă Miss Univers România 2011 și unul dintre martorii-cheie în dosarul în care Darius Vâlcov a luat 8 ani de închisoare în primă instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here