Cercetări pentru UCIDERE din culpă și mărturie mincinoasă la Ambulanța Corabia

Sursa foto: b1.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia cercetează mai mulți angajați ai Stației de Ambulanță Corabia pentru ucidere din culpă, fals intelectual și mărturie mincinoasă.

Este vorba de trei dosare penale disjunse din dosarul în care 15 ambulanțieri au fost trimiși în judecată pentru delapidare, fals intelectual și uz de fals.

„Prin rechizitoriu, s-a dispus disjungerea cauzei şi înregistrarea a trei dosare penale în care se vor continua cercetările, în primul pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în cel de-al doilea pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, iar în cel de-al treilea pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă”, se arată într-un comunicat al Parchetului Corabia.

Cei 15 angajați ai Stației de Ambulanță Corabia, cercetați de procurori pentru delapidare, fals intelectual și uz de fals, au fost trimiși în judecată – 14 sub control judiciar și unul în stare de libertate.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2018, „inculpații, în calitate de conducători auto ai ambulanțelor de la Stația de Ambulanță Corabia, și-au însușit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităților de carburant însușite au întocmit foi de parcurs conținând date ce nu corespund realității”.

Din cauza faptului că șoferii circulau încet spre cazurile de urgență medicală, este posibil ca unii pacienți să fi avut de suferit. Este motivul pentru care procurorii au disjuns cauza în alte trei dosare, pentru alte cercetări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here